NÖTTÅRTA MED MARÄNG

 

Det här går åt:

125 g       smör
1 dl          socker
2             äggulor
1 dl          mjölk
1 1/2 dl    vetemjöl
2 tsk        bakpulver

Till marängen:

2             äggvitor
1 3/4 dl    socker
1 tsk        vaniljsocker
1 1/2 dl    hackade nötter

Garnering:

3 dl          vispgrädde
1 burk      mandarinklyftor

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

 

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulor och mjölk. Rör ner

    vetemjöl blandat med bakpulver. Rör smeten jämn och fin.

 

3. Klä en långpanna med smörgåspapper och smörj väl. Häll smeten i

    formen.

 

4. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt socker, vaniljsocker och ev hackade

    nötter.

 

5. Bred marängen direkt över smeten i långpannan och grädda tills

    marängen är torr och fått fin färg.

 

6. När kakan är kall delar man den i två halvor och lägger vispgrädde

    och klippta mandarinklyftor på den ena halvan. Lägg den andra

    halvan över och servera tårtan.