NÖTTÅRTA MED MARÄNG
Det här går åt:
1 dl socker
2 äggulor
1 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Till marängen:
2 äggvitor
1 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hackade nötter
Garnering:
1 burk mandarinklyftor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulor och mjölk. Rör ner
vetemjöl blandat med bakpulver. Rör smeten jämn och fin.
3. Klä en långpanna med smörgåspapper och smörj väl. Häll smeten i
formen.
4. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt socker, vaniljsocker och ev hackade
nötter.
5. Bred marängen direkt över smeten i långpannan och grädda tills
marängen är torr och fått fin färg.
6. När kakan är kall delar man den i två halvor och lägger vispgrädde
och klippta mandarinklyftor på den ena halvan. Lägg den andra
halvan över och servera tårtan.