INBAKAD LAX (1)
Det här behövs:
ca 3/4 kg lax, gärna stjärtbit
3 djupfrysta smördegsplattor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk bordsmargarin
1 tsk rivet citronskal
1 tsk dragon
1 dl finhackad persilja
1 uppvispat ägg
Gör så här:
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Tina djupfryst lax.
3. Låt smördegen ligga i rumstemperatur ca 15 min.
4. Rensa och filéa laxen, skär filéerna skinnfria och ta bort alla ben.
5. Rör samman matfettet med citron, dragon och persilja.
6. Salta och peppra fisken.
7. Dela ena smördegsplattan att skarva de andra två med så att formen
passar till fiskbiten.
8. Kavla ut plattorna så de blir drygt 2 cm större än fiskfiléerna.
9. Lägg ena plattan på plåt med bakplåtspapper. Lägg ena filén mitt på
smördegen. Bred kryddsmöret över fisken och täck med den andra
filén.
10. Fukta degkanterna, lägg på den andra degplattan och tryck till runt
kanterna. Pensla med ägg.
11. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min, tills fisken är färdig och
degen fått fin färg.
Servera med en sallad och ris eller potatis.