INBAKAD LAX MED VARM SALLAD
Det här går åt till 4 port:
1 rulle smördeg
4 bitar lax
Salt och peppar
1 knippa dill
2 dl fint skuren purjolök
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
Sallad:
1 ask sockerärtor
1/2 rödlök
1 msk olivolja
Salt och peppar
5 dl blandad sallad
Sås:
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk flytande honung
Saften från 1 lime
Salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rulla ut smördegen på skärbräda och skär den i fyra fyrkantiga bitar, ca 15x20 cm. Låt smördegen ligga kvar på pappret.
3. Torka av laxen och lägg den mitt på smördegen. Krydda med salt och peppar.
4. Finhacka dillen, skär purjolöken mycket tunt och vitlöken i tunna skivor, fördela över laxen.
5. Pensla kanterna med ägg och vik ihop till ett paket. Pensla utsidan med ägg. Flytta över pappret med laxen till en plåt. Baka i ugnen i ca 25 min.
6. Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola dem kalla under rinnande vatten. Dela dem på mitten och skär rödlöken tunt. Fräs sockerärtorna och rödlöken i olivoljan, krydda med salt och peppar. Blanda ner salladen och dra pannan från värmen.
7. Blanda ingredienserna till såsen och servera till laxen tillsammans med salladen.