INBAKAD LAX MED VARM SALLAD

 

Det här går åt till 4 port:

1 rulle smördeg

4 bitar lax

Salt och peppar

1 knippa dill

2 dl fint skuren purjolök

2 vitlöksklyftor

2 äggulor

Sallad:

1 ask sockerärtor

1/2 rödlök

1 msk olivolja

Salt och peppar

5 dl blandad sallad

Sås:

2 dl matlagningsyoghurt

2 msk flytande honung

Saften från 1 lime

Salt och peppar

 

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 200 grader.

2.     Rulla ut smördegen på skärbräda och skär den i fyra fyrkantiga bitar, ca 15x20 cm. Låt smördegen ligga kvar på pappret.

3.     Torka av laxen och lägg den mitt på smördegen. Krydda med salt och peppar.

4.     Finhacka dillen, skär purjolöken mycket tunt och vitlöken i tunna skivor, fördela över laxen.

5.     Pensla kanterna med ägg och vik ihop till ett paket. Pensla utsidan med ägg. Flytta över pappret med laxen till en plåt. Baka i ugnen i ca 25 min.

6.     Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola dem kalla under rinnande vatten. Dela dem på mitten och skär rödlöken tunt. Fräs sockerärtorna och rödlöken i olivoljan, krydda med salt och peppar. Blanda ner salladen och dra pannan från värmen.

7.     Blanda ingredienserna till såsen och servera till laxen tillsammans med salladen.