INKOKT PEPPARLAX
Det här går åt till 4 portioner:
Ca 500 g lax
Lag:
1 l vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
1 dl vitvinsvinäger
1 gul lök
Smaksättning:
Kryddpeppar, chili,
Svartpeppar, rosépeppar,
Färska örter t ex basilika,
Rosmarin, dill
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vattnet och kryddorna i lagen. Skala, hacka och lägg i löken. Krydda lagen efter egen smak och styrka.
2. Lägg fisken i en långpanna. Slå över lagen och strö på de hackade örterna.
3. Ugnsbaka laxen i ugnen i 10-15 minuter.
4. Låt fisken svalna i lagen.
ROMCRÉME
Det här går åt till 4 portioner:
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1/2 tsk salt
4 msk stenbitsrom
Hackad dill
Peppar
Gör så här:
1. Vispa ihop crème fraich, majonnäs, gräddfil och salt.
Rör i stenbitsromen och dillen. Smaka av med peppar.