INKOKT PEPPARLAX

 

Det här går åt till 4 portioner:

Ca 500 g lax

Lag:

1 l vatten

1 tsk salt

1 tsk socker

1 dl vitvinsvinäger

1 gul lök

Smaksättning:

Kryddpeppar, chili,

Svartpeppar, rosépeppar,

Färska örter t ex basilika,

Rosmarin, dill

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vattnet och kryddorna i lagen. Skala, hacka och lägg i löken. Krydda lagen efter egen smak och styrka.

 

2.     Lägg fisken i en långpanna. Slå över lagen och strö på de hackade örterna.

 

3.     Ugnsbaka laxen i ugnen i 10-15 minuter.

 

4.     Låt fisken svalna i lagen.

 

ROMCRÉME

 

Det här går åt till 4 portioner:

2 dl crème fraiche

1/2 dl majonnäs

1 dl gräddfil

1/2 tsk salt

4 msk stenbitsrom

Hackad dill

Peppar

 

Gör så här:

1.     Vispa ihop crème fraich, majonnäs, gräddfil och salt.

 

Rör i stenbitsromen och dillen. Smaka av med peppar.