LAXFILÉER MED SPARRIS OCH RÄKOR
Det här går åt till 4 portioner:
Frysta ingredienser:
Ca 200 g grön sparris
150 g skalade räkor
30 g hackad persilja
30 g hackad basilika
Salt och peppar
4 laxfiléer á 150 g
Ej frysta ingredienser:
Pressad saft av 1 citron
Salt och peppar
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 msk fiskbuljong
Servering:
Färsk dill
Kokt ris eller pressad potatis
Sallad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Fördela den frysta sparrisen och räkorna i en smord eldfast form. Strö över örterna. Krydda med salt och peppar.
2. Lägg laxfiléerna ovanpå. Droppa citronsaft efter smak över fisken, salta och peppra.
3. Blanda grädden och crème fraichen. Smaksätt såsen med fiskfonden, salt och peppar. Häll över fisken i formen och grädda i ugnen 35-45 minuter.
4. Servering: Garnera med dillkvistar och servera med ris eller pressad potatis och en sallad.