LAXFILÉER MED SPARRIS OCH RÄKOR

 

Det här går åt till 4 portioner:

Frysta ingredienser:

Ca 200 g grön sparris

150 g skalade räkor

30 g hackad persilja

30 g hackad basilika

Salt och peppar

4 laxfiléer á 150 g

Ej frysta ingredienser:

Pressad saft av 1 citron

Salt och peppar

3 dl grädde

1 dl crème fraiche

2 msk fiskbuljong

Servering:

Färsk dill

Kokt ris eller pressad potatis

Sallad

 

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 150 grader. Fördela den frysta sparrisen och räkorna i en smord eldfast form. Strö över örterna. Krydda med salt och peppar.

2.     Lägg laxfiléerna ovanpå. Droppa citronsaft efter smak över fisken, salta och peppra.

3.     Blanda grädden och crème fraichen. Smaksätt såsen med fiskfonden, salt och peppar. Häll över fisken i formen och grädda i ugnen 35-45 minuter.

4.     Servering: Garnera med dillkvistar och servera med ris eller pressad potatis och en sallad.