ASIATISK RÄKWOK

 

Det här går åt till 4 portioner:

2 msk olja

1 vitlöksklyfta, hackad

1/2 röd spansk chilifrukt, urkärnad och hackad

2 cm ingefära, hackad

1/2 purjolök, skivad

Eller

5 salladslökar, skivade

50 g champinjoner, skivade

150 g broccoli och blomkål , i buketter

1/2 röd paprika, strimlad

1/2 grön paprika, strimlad

1 msk hummerfond, konc

2 dl creamy coconutmilk, Santa Maria

200 g räkor, skalade

Citron

 

Gör så här:

1.     Hetta upp en wok, eller stor stekpanna med sluttande kanter, med olja. Fräs vitlök, chili och ingefära. Tillsätt grönsakerna och woka dem i pannan några minuter.

 

2.     Tillsätt hummerfond blandad med kokosmjölken och rör om. Rör ner räkorna mot slutet. Låt bli genomvarmt.

 

3.     Dekorera med citronskivor. Servera med ris eller nudlar.