ASIATISK RÄKWOK
Det här går åt till 4 portioner:
2 msk olja
1 vitlöksklyfta, hackad
1/2 röd spansk chilifrukt, urkärnad och hackad
2 cm ingefära, hackad
1/2 purjolök, skivad
Eller
5 salladslökar, skivade
50 g champinjoner, skivade
150 g broccoli och blomkål , i buketter
1/2 röd paprika, strimlad
1/2 grön paprika, strimlad
1 msk hummerfond, konc
2 dl creamy coconutmilk, Santa Maria
200 g räkor, skalade
Citron
Gör så här:
1. Hetta upp en wok, eller stor stekpanna med sluttande kanter, med olja. Fräs vitlök, chili och ingefära. Tillsätt grönsakerna och woka dem i pannan några minuter.
2. Tillsätt hummerfond blandad med kokosmjölken och rör om. Rör ner räkorna mot slutet. Låt bli genomvarmt.
3. Dekorera med citronskivor. Servera med ris eller nudlar.