POLYNÉER
Det här går åt till 30 st:
Mördeg:
Fyllning:
2 1/2 dl florsocker
3 ägg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mät upp ingredienserna till mördegen på bakbordet eller i en matberedare.
Hacka snabbt samman till en deg. Täck degen med plastfilm och låt den vila
Kallt i minst 1 timme.
3. Riv mandelmassan till fyllningen och blanda ner florsockret. Tillsätt äggen,
En i taget under omrörning, arbeta massan slät mellan varje tillsats.
4. Smörj bakformarna med lite rumsvarmt matfett. Kavla ut den kalla degen tunt på mjölat bakbord.
5. Ta med ett ringmått ut runda plattor ur degen. Lägg plattorna i formarna och
tryck ut degen längs botten och väggar. Skär bort överflödig deg runt
kanterna. Samla ihop degremsorna och spara till korsen. Lägg degen kallt.
Det går även bra att skära upp degen i små bitar som tummas ut.
6. Skeda upp fyllningen jämnt i formarna.
7. Kavla ut den sparade degen tunt. Sporra ut smala bitar som skärs upp i korta
längder. Lägg två bitar i kors över varje form.
7. Grädda kakorna i 18-20 minuter. Låt dem svalna i formarna innan de
försiktigt lossas.