BÄSTA TOSCAKAKAN
Det här går åt:
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde eller mjölk
Glasyr:
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 påsar mandelspån (eller 1 1/2 dl skållad skalad och hackad mandel)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, 24-
3. Smält matfettet och låt det svalna.
4. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, det
smälta fettet och vätskan. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
6. Gör glasyren under tiden: Blanda allt i en kastrull. Värm massan under
försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
7. Bred glasyren på kakan. Grädda den ytterligare 15-20 minuter eller
tills glasyren fått fin färg.