BÄSTA TOSCAKAKAN

 

Det här går åt:

100 g       smör eller margarin
2             ägg
1 1/2 dl    socker
2 dl          vetemjöl
1 tsk        bakpulver
1/2 dl       grädde eller mjölk

Glasyr:

100 g       smör eller margarin
1 dl          socker
2 msk      vetemjöl
2 msk      mjölk
2 påsar    mandelspån (eller 1 1/2 dl skållad skalad och hackad mandel)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

 

2. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter.

 

3. Smält matfettet och låt det svalna.

 

4. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, det

    smälta fettet och vätskan. Häll smeten i formen.

 

5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.

 

6. Gör glasyren under tiden: Blanda allt i en kastrull. Värm massan under

    försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.

 

7. Bred glasyren på kakan. Grädda den ytterligare 15-20 minuter eller

    tills glasyren fått fin färg.