SOCKERFRIA BLÅBÄRSMUFFINS
Det här behövs till 15 st:
2 ägg
2 dl strösötningsmedel
1 1/2 dl mjölk
50 g smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
2 dl blåbär
ca 1 msk potatismjöl om man använder frysta blåbär.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och sötningsmedel.
3. Blanda mjölk och smör och rör ner det i smeten.
4. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och vanillinsocker.
5. Fördela smeten i muffinsformar och ställ dem på plåt.
6. Skölj färska blåbär och låt dem rinna av mycket väl. Eller blanda frysta
(otinade) blåbär med potatismjöl.
7. Lägg blåbären på smeten i formarna.
8. Grädda muffinsen i ugnen tills de börjar få färg och är genomgräddade
ca 10 min.