SOCKERFRIA BLÅBÄRSMUFFINS

Det här behövs till 15 st:

2             ägg
2 dl          strösötningsmedel
1 1/2 dl    mjölk
50 g         smält smör
2 1/2 dl    vetemjöl
2 tsk        bakpulver
1 tsk        vanillinsocker
2 dl          blåbär
ca 1 msk  potatismjöl om man använder frysta blåbär.

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

 

2. Vispa ägg och sötningsmedel.

 

3. Blanda mjölk och smör och rör ner det i smeten.

 

4. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och vanillinsocker.

 

5. Fördela smeten i muffinsformar och ställ dem på plåt.

 

6. Skölj färska blåbär och låt dem rinna av mycket väl. Eller blanda frysta

    (otinade) blåbär med potatismjöl.

 

7. Lägg blåbären på smeten i formarna.

 

8. Grädda muffinsen i ugnen tills de börjar få färg och är genomgräddade

    ca 10 min.