CIRKUSTÅRTA
Det här går åt:
Till kaksmeten:
1 1/2 dl socker
2 msk kakao
1 dl malda nötter
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl mjöl
2 msk smält margarin
Till glasyren:
2 msk kakao
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 dl kokande vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman de torra ingredienserna.
3. Tillsätt mjölk och margarin och rör ordentligt.
4. Häll smeten i en väl smord ej bröad form.
5. Blanda kakao, farinsocker och strösocker och strö det sedan över
smeten.
6. Häll sedan försiktigt över det kokande vattnet. Det ska se kladdigt ut.
7. Grädda ca 45 minuter nederst i ugnen.
8.När kakan tas ur ugnen ska man ej vända formen. Låt kakan bli kall innan
du vänder upp och ner på formen.
Servera med en klick vispad grädde.