CIRKUSTÅRTA

 

Det här går åt:

Till kaksmeten:

2 dl          vetemjöl
1 1/2 dl    socker
2 msk      kakao
1 dl          malda nötter
1/2 tsk     salt
2 tsk        bakpulver
1 msk      vaniljsocker
1 1/2 dl    mjöl
2 msk      smält margarin

Till glasyren:

2 msk      kakao
1 dl          farinsocker
1 dl          strösocker
2 dl          kokande vatten

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

 

2. Blanda samman de torra ingredienserna.

 

3. Tillsätt mjölk och margarin och rör ordentligt.

 

4. Häll smeten i en väl smord ej bröad form.

 

5. Blanda kakao, farinsocker och strösocker och strö det sedan över

    smeten.

 

6. Häll sedan försiktigt över det kokande vattnet. Det ska se kladdigt ut.

 

7. Grädda ca 45 minuter nederst i ugnen.

 

8.När kakan tas ur ugnen ska man ej vända formen. Låt kakan bli kall innan

    du vänder upp och ner på formen.

 

Servera med en klick vispad grädde.