CITRONKAKA
Det här går åt:
3 citroner
3 dl socker
4 ägg
½ tsk bakpulver
Garnering:
2 tsk florsocker
1 tsk kakaopulver
Gör så här:
1. Tvätta citronerna väl i varmt vatten och lägg dem därefter i en rostfri kastrull. Häll på så mycket vatten att det precis täcker frukten. Strö över
2. Värm upp och låt frukten sjuda under lock i ca 1 timme. Ställ därefter kastrullen åt sidan och låt citronerna svalna tills de är hanterbara.
3. Ta upp citronerna och dela dem. Ta bort kärnorna. Lägg därefter citronerna i en matberedare och tillsätt
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Skålla, skala och mal mandeln. Smörj en rund bakform, ca
6. Vispa äggen och resterande
7. Vänd varsamt ner den malda mandeln blandad med bakpulvret varvat med citronkrämen. Rör varsamt smeten slät.
8. Bre ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn efter att den är torr med en provsticka. Låt den nygräddade kakan kallna i formen.
9. Blanda florsockret och kakaopulvret och strö över kakan. Servera gärna den mycket saftiga kakan med lättvispad grädde.