FARMORS VINBÄRSKAKA MED MARÄNG
Det här går åt:
3 dl socker
75 g margarin
5 äggulor
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
2 1/4 dl kall mjölk
3 msk kokande vatten
2 msk ströbröd
Vinbärsmassa:
5 äggvitor
5 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl repade vinbär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör socker och margarin vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör i omväxlande med mjölk och vatten. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
5. Öka värmen till 250 grader.
6. Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Rör i sockret och vaniljsockret. Blanda sist i vinbären (gärna frysta).
7. Bred på vinbärsmassan. Grädda i 5 minuter.
8. Skär kakan i fyrkanter. Kakan kan frysas, men är förstås godast nygräddad.