HALLONTOSCA

 

Det här går åt:

100 g     smör eller margarin

2            ägg

2     dl    socker

2     dl    vetemjöl

1     tsk   bakpulver

2     msk mjölk

100 g      hallon

 

Toscaglasyr:

50  g      smör eller margarin

½   dl     socker

1    msk vetemjöl

1    msk mjölk

1            påse mandelspån

 

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 175 grader.

 

2.     Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.

 

3.     Vänd ner mjölet blandat med bakpulver, matfett och mjölk i smeten.

 

4.     Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 22 cm i diameter. Fördela hallonen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 min.

 

5.     Blanda toscaglasyren i en kastrull. Värm under omrörning tills glasyren tjocknar. Häll glasyren över kakan och grädda i ytterligare 15 min, mitt i ugnen.