KAFÉETS ÄPPELKAKA
Det här behövs till 1 kaka:
Mördeg:
2 msk strösocker
1 äggula
Fyllning:
2 äpplen
2 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
15-20 hackade blad av färsk anisisop eller citronmeliss
kanel
Garnering:
anisisop, citronverbena eller citronmeliss
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop smör, socker och vetemjöl - gärna i matberedare.
3. Tillsätt äggulan och kör till en deg.
4. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar smord kant ca
diameter.
5. Förgrädda 12-15 minuter mitt i ugnen.
6. Skala, kärna ur, halvera och skär äpplena i tunna skivor.
7. Blanda resten av ingredienserna till fyllningen utom kanel till en jämn smet.
Häll fyllningen i formen med den förgräddade botten. Lägg på äppel-
skivorna, pudra över kanel.
8. Grädda på nedersta falsen ca 1 timme, tills smeten stannat.
9. Låt kakan svalna i formen. Skär runt kanten och lossa den försiktigt.
Garnera med blad av anisisop eller citronmeliss.