KIWIKAKA

 

Det här behövs:

3             ägg
250 g       strösocker (knappt 3 dl)
2 tsk        vaniljsocker
4-5          kiwifrukter
2 msk      sherry
175 g       vetemjöl (knappt 3 dl)
2 tsk        bakpulver

Glasyr:

75 g         smör
85 g         socker (1 dl)
1             ägg
2 dl          kokosflingor

Gör så här:

1. Värm ugnen till 170 grader.

 

2. Vispa ägg och socker tjockt och pösigt.

 

3. Lägg en kiwi åt sidan och skala och mosa resten med en gaffel.

 

4. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ner i äggen växelvis med

    sherryn och hälften av kiwimoset.

 

5. Häll upp smeten i en välsmord och bröad rund form ca 22 cm i diameter.

    Grädda längst ner i ugnen i ca 40 minuter.

 

6. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under

    omrörning. OBS! Får inte koka.

 

7. Tag ut kakan ur ugnen. Bred på resten av kiwimoset och därefter

    glasyren ovanpå.

 

8. Ställ in kakan i ugnen 10-15 min tills glasyren är ljusbrun och spröd.

 

9. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen och dekoreras med

    fäsk, skalad kiwi.