KIWIKAKA
Det här behövs:
3 ägg
250 g strösocker (knappt
2 tsk vaniljsocker
4-5 kiwifrukter
2 msk sherry
175 g vetemjöl (knappt
2 tsk bakpulver
Glasyr:
85 g socker (
1 ägg
2 dl kokosflingor
Gör så här:
1. Värm ugnen till 170 grader.
2. Vispa ägg och socker tjockt och pösigt.
3. Lägg en kiwi åt sidan och skala och mosa resten med en gaffel.
4. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ner i äggen växelvis med
sherryn och hälften av kiwimoset.
5. Häll upp smeten i en välsmord och bröad rund form ca
Grädda längst ner i ugnen i ca 40 minuter.
6. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under
omrörning. OBS! Får inte koka.
7. Tag ut kakan ur ugnen. Bred på resten av kiwimoset och därefter
glasyren ovanpå.
8. Ställ in kakan i ugnen 10-15 min tills glasyren är ljusbrun och spröd.
9. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen och dekoreras med
fäsk, skalad kiwi.