PÄRON-CITRONKAKA
Det här går åt:
3 ägg
2 dl socker
1 rivet skal av citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 -5 päron
Glasyr:
saft av citronen
2-
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Rör samman ägg, socker och citronskal. Vispa inte, kakan ska ha en
kort och kornig konsistens. Tillsätt matfett, mjöl och bakpulver och
rör smeten klimpfri.
4. Smöra en kakform och häll i smeten.
5. Skölj päronen. Dela dom i klyftor och stick ner dem tätt över hela kakan.
6. Grädda kakan ca 35 min, tills all smet har stelnat och kakan fått fin,
guldbrun färg. Låt den kallna i 20-30 min.
7. Gör under tiden iordning glasyren genom att blanda citronsaft och flor-
socker. Rör glasyren slät och klimpfri.
8. Picka den avsvalnande kakan med t. ex. en grov sticka.
9. Häll på glasyren och låt kakan stå svalt minst 6 timmar.
Servera den med en liten gräddklick som dessert, eller utan grädde till
kaffe eller te.