TOSCABITAR
Det här går åt till ca 30 st:
3 rumsvarma ägg
2 msk vetemjöl
1 krm bakpulver
Toscasmet:
3/4 dl vispgrädde
2 msk honung
1 msk ljus sirap
Doppning:
1 1/2 msk kokosfett eller matolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en liten långpanna, ca 30x22 cm med
bakpapper.
2. Riv mandelmassan i en bunke och tillsätt matfettet. Rör massan vit och
porös. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Blanda
slutligen ner vetemjöl och bakpulver.
3. Bred ut smeten i bakformen och grädda kakan i mitten av ugnen tills
den nätt och jämnt är färdig, ca 15 minuter.
4. Till toscasmeten, blanda samman samtliga ingredienser utom mandeln
i en kastrull. Låt massan småkoka i 6 minuter under sporadisk om-
rörning. Ta kastrullen från värmen och blanda ner mandeln.
5. Bred ut den heta toscasmeten i ett jämnt lager över hela kakan och ställ
åter in den i ugnen i ca 7 minuter, eller tills toscan fått gyllene färg. Låt
kakan svalna i formen.
6. Då kakan kallnat, skär upp den i fyrkantiga bitar som sedan delas till
trekanter. Lättast går detta om kakan är riktigt kall. Vänd den upp och
ner på smörpapper och skär genom den mjuka mazarinbotten först.
7. Smält blockchokladen i varmt vattenbad eller i mikrougn. Tillsätt kokos-
fett eller matolja och rör glasyren slät. Doppa de kalla kakorna med
hjälp av en gaffel och stryk av den överflödiga chokladen mot kanten.
Ställ dem på smörpapper att stelna.